Asus F556U

Att få tag på en laptop som erbjuder goda prestanda till ett attraktivt pris är ingen större svårighet numera. Det finns mycket bra bärbara datorer att välja på i alla prisklasser och det som är riktigt glädjande för konsumenten är att det inte behöver kosta skjortan att få tag på en helt ok maskin för vardagsbruk. Teknik är billigt nuförtiden; detta gäller inte bara datorer utan också mobiltillbehör, TV och mycket annat. Det här innebär att du enkelt kan köpa dig bra utrustning för en billig peng. En svår aspekt är dock att välja rätt prylar i den djungel av datorer, mobiler och tillbehör som finns.

En laptop som vi fastnat för är Asus modell F556U. Asus är välkända för att tillverka datorer av mycket hög kvalitet, så det känns redan från början som ett mycket tryggt och vettigt köp. Just den här modellen känns extra prisvärd. Designen är smäcker; den är tillräckligt tunn för att inte kännas klumpig och den är samtidigt tillräckligt lätt för att bäras med en hand. Perfekt om du frekvent bär runt på din dator på kontoret eller i hemmet. Datorn har aluminium-look kring tangentbordet, medan skärmen har en svart ram.

F556U har en skärm på 15.6 tum, vilket är tillräckligt i de flesta fall. Skärmar på 14 tum i all ära, men ibland är det skönt för ögat med något lite mera i storlek. Att använda den här datorn är en fröjd. Den är snabb att starta upp, mycket tack vare den inbyggda SSD-hårddisken, och är med 8 GB RAM-minne redo att ta sig an dina programvaror. SSD-disken, där operativsystemet (Windows 10) är installerat, har blygsamma 128 GB lagringsutrymme, men här finns också en extra hårddisk inbyggd med hela 1 TB. Med andra ord finns här ordentligt med utrymme för dina musikfiler, dokument och annat du väljer att lagra.

Den här Asus-datorn är försedd med 2 st. USB-portar, 1 st. HDMI och en audio-ingång (3.5 mm). Du hittar också en RJ-45-kontakt för nätverkskablar och en USB-port av typ C för mobiltelefoner. Det finns dessutom en slot för minneskort av SD-typ. F556U-modellen erbjuder ljud från SonicMaster, vilket innebär ett något bättre ljud än vad som vanligen gäller laptops. Dock kan förstås inte två små inbyggda högtalare leverera något “mäktigt” ljud, så här behövs antingen hörlurar eller ett externt högtalarsystem för att åstadkomma något som håller måttet.

Vi är positivt överraskade av den här datorn från Asus. Det finns allt som kan tänkas behövas av den som primärt använder datorn till lite “enklare” uppgifter såsom ordbehandling, filmtittande och liknande. Med tanke på den låga vikten är den smidig att ha med sig på jobbresan; den känns aldrig klumpig och otymplig. Asus har med andra ord gjort det igen!

daynight